Er gebeuren veel valongelukken, waarvan zelfs 60 tot 70% in de huiselijke omgeving, vaak in samenloop met diverse omstandigheden. De gevolgen kunnen meer dan ernstig zijn.

Vallen kan o.a. komen door:

  • Niet geconcentreerd zijn, wees alert.
  • Balans verliezen doordat je de handen vol hebt met andere dingen.
  • Medicijnen, bijv. mensen met 5 geneesmiddelen lopen al risico.
  • Bespreek uw medicijne met uw apotheker, die heeft ook een signalerende functie.
  • Ongezonde voeding.
  • Te weinig bewegen.

Een tip: Als meer bewegen niet meer gaat kijk dan bijv. op TV naar ‘Nederland in Beweging’, Elke werkdag om 09.15 uur op NPO 2 en om 10.15 uur op NPO 1.

Weet u dat valpreventie in het pakket van de zorgverzekering zit?

Vergoeding voor wie?
Vergoeding van de door de zorgverlener uitgevoerde valrisico-test is voor ouderen die een hoog risico hebben om te vallen met lichamelijke of psychische problemen als gevolg en die begeleiding nodig hebben van een fysiotherapeut. Dus op verwijzing van een huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut. U kunt terecht bij een gecontracteerde fysiotherapeut of oefentherapeut Cesar/Mensendieck die werkt met een valpreventieve bewegingsinterventie volgens het Loket Gezond Leven van het RIVM.

Luister altijd goed naar uw lichaam. Bij twijfel raadpleeg uw huisarts of fysiotherapeut.

Bekijk onderstaande afbeeldingen ‘Hup in de benen’ met 7 dingen die u toch al doet, nu net even anders.
VeiligheidNL aanvaardt in geen geval aansprakelijkheid bij schade of letsel als gevolg van, of voortvloeiend uit het gebruik van informatie in deze folder.

Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken in een nieuw venster of bekijk de ‘Hup in de benen’ flyer in pdf formaat door HIER te klikken.

Vergelijkbare berichten