word lid

Inntelhotel 2859 2000x500

ERikPotters thumbnail

Gezellige muziekmiddag op vrijdag 4 november 2022, in de bovenzaal van de Sint Jozefkerk (Kogerveld)

Velen waren op de uitnodiging van de KBO ingegaan, om samen met de leden van de PCOB, te genieten van een geweldige muzikale middag. Na de koffie of thee, met wat lekkers, startte de muzikale show van conferencier/zanger Erik Potters uit Oisterwijk, die zich voor deze gelegenheid had uitgedost in de voor hem zo karakteristieke outfit.

De bezoekers konden hun kelen alvast smeren met een lekker drankje. Ook de borrelhapjes ontbraken niet. De stemming zat er binnen no time in. Vele herkenbare gezellige liedjes passeerden de revue. Iedereen, die dat kon, zong gezellig mee.

Een greep uit de vele liedjes: De troubadour; Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe; De wandelclub met we zijn dol op de bossen; Jo met de banjo en Stien met de mandoline; Op een mooie Pinksterdag; Ik heb je voor het eerst ontmoet…; Er zitten twee motten in mijn oude jas; De zomer van het leven; Het dorp van Wim Zonneveld; De Zuiderzeeballade; Mama, je bent de liefste van de hele wereld; Veel mooier dan het mooiste schilderij; Café biljart van Toon Hermans; Hij was een smokkelaar, die diep in de nacht… En nog veel meer andere, voor vrijwel iedereen herkenbare/meezingbare, liedjes.

De middag liep rond 16:30 uur naar zijn einde. En Erik, wel die had met zijn enthousiasme bij iedereen een glimlach op het gezicht getoverd.

Alle aanwezigen, zonder uitzondering, vonden het super gezellig. Het was dan ook weer een geslaagd feestje georganiseerd door de KBO Seniorenbelang Zaanstreek Zuid.

Bert Richters


Vrijdagmiddag 4 november jl. waren er 52 leden aanwezig bij een muzikale borrelmiddag in onze vertrouwde bovenzaal. (Volle bak dus!)

Deze vrolijke middag was erg gezellig ,een aaneenschakeling van nostalgie en voortdurende glimlach. Het was leuk om weer eens bij elkaar te zijn. De damesgroep had gezorgd voor lekkere hapjes, 16 schotels voor 16 tafels met kaas en worst + een aantal schalen met toast en salades en ook de bediening was prima, waarvoor onze dank. Nadat iedereen voorzien was van koffie/thee en drank kon het feest beginnen.

De Brabander Erik Potters uit Oisterwijk bracht een grappig soort levensverhaal dat hij op een leuke manier aan elkaar praatte en lardeerde met oude liedjes, begeleid door een orgeltje. Soms waren het jeugdherinneringen zoals: aan de waterkant, naar de speeltuin en daarna in bad, het dorp, 2 motten, zuiderzeeballade, hij was een smokkelaar en mooier dan het mooiste schilderij etc. Veel leden zongen hard of zacht mee met deze oude liedjes en het was erg gezellig en leuk om elkaar weer eens te ontmoeten. Vaak was aan de hand van het verhaal al van tevoren te voorspellen welk liedje er zou komen.

Kort en goed, het was een leuke middag en er werd goed voor ons gezorgd.
KBO bedankt, het smaakt naar meer; het is zeker voor herhaling vatbaar, bijvoorbeeld een zangeres met aria’s of grammofoonplaten o.i.d.
Diegenen die niet geweest zijn hebben wat gemist...

Ron van Kerkhoff
Eleonara Vonsée

Klik op onderstaande foto voor een diashow.

Klik op onderstaande foto voor de video.