word lid

Inntelhotel 2859 2000x500

Oostzanerveld Boottocht 0667

Vaartocht Oostzanerveld en een heerlijke BBQ in een boerenschuur.

Op vrijdagmiddag 9 september hebben 32 leden een leuke en interessante vaartocht gemaakt over het Oostzanerveld uitgevoerd door Theetuin / De vaarboerderij van de familie Koeman.

De 1e groep voer uit van 13.00 tot 15.00 uur en de 2e groep van 15.00 tot 17.00 uur. In een mooie grote platbodem boot, de Koeman Express zaten wij knus bij elkaar op gerieflijke tuinstoelen.

Tijdens het varen werden wij verwend met koffie of thee en cake. We hadden een zeer goede gids, wat kon die man geweldig vertellen over de voorgeschiedenis van het gebied “De Bannen van Oostzaan” aan de hand van een grote kaart en vele platen en affiches. Hele leuke verhalen over de ontstaansgeschiedenis van Nederland met zijn aardrijkskundige geschiedenis en met zijn hoogveen en turflagen. Hierbij liet hij een groot stuk turf zien + verharde fossiele stukken boom uit de bodem van de Noordzee die vroeger droog was. Daarnaast veel over plantjes waar we langs kwamen van hoogveen tot cranberry's. En over de Spaanse tijd met de 80-jarige oorlog, het beleg van Alkmaar en Pinkster 3.

Over het veld vloog nog een roofvogel en we zagen de Brandrode koeien en veel witte, zwarte en bruine geiten. We hadden geluk dat het droog is gebleven maar voor de zekerheid was over de boot een tentzeil gespannen. Al met al een prachtige leerzame vaartocht. Sjef heeft van het een en ander foto’s gemaakt.

Daarna volgde nog een uitgebreide erg goed verzorgde Barbecue met 2 consumpties knus in een grote schuur. Het was erg gezellig en heel lekker.
De leden die niet mee zijn gegaan hebben wat bijzonders gemist.

Ron van Kerkhoff

Slideshow Boottocht 1.

Slideshow Boottocht 2.

 Slideshow BBQ.